Cybersecurity: een kat-en-muisspel tussen aanvallers en verdedigers

WOE 14:15 - 14:45

Zaal 8

Cybercompany

In deze presentatie deel ik mijn visie over cybersecurity, vergelijkbaar met een constant kat-en-muisspel. Een cyberaanval is geen risico dat je kunt laten verdwijnen, maar het is een risico dat je kunt beheren. Zo lang je over het juiste bewustzijn beschikt, wendbaar en proactief blijft.

Cybersecurity gaat verder dan de grenzen van een bedrijfsnetwerk of een systeem. Je hoeft niet het beste team met cyberexperts aan te nemen.  Het gaat erom dat elke werknemer zich bewust is van het risico, zodat zij hun eigen verantwoordelijkheid kunnen nemen. Het doel van een cyberexpert is onder andere om deze bewustwording te creëren in het team.

  • Thema
    Cybersecurity

    Het verhogen van de digitale veiligheid krijgt binnen organisaties meer prioriteit dan ooit. Nu we steeds afhankelijker worden van digital processen is het optimaal beveiligingen van netwerk- en informatiesystemen om cybercriminelen buiten de deur te houden van groot belang. Niet alleen voor de organisaties, maar ook voor gegevensbescherming van informatie. Overgaan op een strategie voor cyberweerbaarheid kan een sleutel zijn om sneller te anticiperen op verstoringen.