Ontdek de kracht van Rstudio/Posit bij het Jessa-Ziekenhuis

WOE 13:30 - 14:00

Zaal 4

AXI BV

Het Belgische Jessa Ziekenhuis biedt als referentieziekenhuis een ruim aanbod aan innovatieve & hoogkwalitatieve geneeskunde en patiëntenzorg. Het telt 981 erkende bedden en 280 dagplaatsen, verspreid over vier campussen: campus Virga Jesse, campus Salvator en de logistieke campus Ekkelgaarden in Hasselt en campus St.-Ursula in Herk-de-Stad.
Jessa Ziekenhuis behoort tot de 5 grootste niet-universitaire ziekenhuizen in Vlaanderen.

De applicatie die Jessa bouwde is ontwikkeld in het kader van de BALLETT studie (Belgian Approach of Local Laboratory Extensive Tumor Testing). Aan dit project werken dertien Belgische ziekenhuizen mee.

De BALLETT studie onderzoekt de meerwaarde van uitgebreid tumoronderzoek (Comprehensive Genomic Profiling) bij de toewijzing van een gepaste behandeling bij kankerpatiënten.

  • Thema
    Data Science

    De impact van Data Science op onze business is enorm. Het ontsluiten van gestructureerde en ongestructureerde data door (zelf)lerende modellen vindt toepassing binnen allerlei bedrijven. Het oplossen van grote vraagstukken zoals: 'Hoe kan ik mijn klanten persoonlijker benadrukken met onze e-mailcampagnes?' of 'Kunnen we de hoeveleheid fraudegevallen bij aanvragen terugdringen?' gaat steeds sneller en effectiever door het gebruik van deze voorspellende toepassingen. Data Science helpt om continue waardevolle resultaten te behalen en te innoveren.