Op weg naar een veilige, duurzame en betaalbare leefomgeving dankzij big-data innovaties.

WOE 14:30 - 15:00

Zaal 5

Wij dromen van een leefomgeving, waarin alle mensen in betaalbare en duurzame huizen wonen, waarin wij op een efficiënte en milieuvriendelijke manier van A naar B kunnen, waarin we weerbaar zijn tegen het veranderende klimaat en alle gebouwen en kunstwerken veilig zijn. Om dit te bereiken is een sleutelrol weggelegd voor innovaties op het gebied van digitalisering. Dit is veelal het combineren van uitkomsten uit kennisgedreven en datagedreven modellen, waarbij big data en AI centraal staan.

In deze presentatie zullen we verder inzoomen op deze datagedreven innovaties voor de leefomgeving. Specifiek richten we ons op predictive twins, asset lifecycle information management, recommender system gebaseerd op multi-criteria analysis en rekentools voor constructie van objecten. We lichten deze innovaties toe in use-cases rondom glastuinbouw (kassen), infrastructuur (bruggen en viaducten), bouw (woningen en gebouwen).

Deze innovaties zijn gebaseerd op het onderzoek dat door de afdeling Digital Built Environment wordt uitgevoerd binnen de TNO-unit Mobility & Built Environment. Door middel van state-of-the-art digitalisering ondersteunen we beleidsmakers en bedrijven bij het bepalen van de impact van hun beslissingen en helpen we de samenleving om het optimum te vinden tussen veiligheid, duurzaamheid en efficiëntie. Dit doen we vaak samen met andere kennispartners, bedrijven en overheid, maar ook met andere afdelingen binnen TNO.

  • Thema
    Data Science

    De impact van Data Science op onze business is enorm. Het ontsluiten van gestructureerde en ongestructureerde data door (zelf)lerende modellen vindt toepassing binnen allerlei bedrijven. Het oplossen van grote vraagstukken zoals: 'Hoe kan ik mijn klanten persoonlijker benadrukken met onze e-mailcampagnes?' of 'Kunnen we de hoeveleheid fraudegevallen bij aanvragen terugdringen?' gaat steeds sneller en effectiever door het gebruik van deze voorspellende toepassingen. Data Science helpt om continue waardevolle resultaten te behalen en te innoveren.