Verkennen van Data Science: Reizen als een astronaut

DIN 10:45 - 11:30

Keynote

Mensen zijn nieuwsgierig. En het is juist die nieuwsgierigheid die ons heeft geholpen om grenzen te verleggen en de ruimte te verkennen. Mensen stapten in raketten, met als enige intentie om te leren en te verkennen. En die verkenningen hebben geleid tot alledaagse toepassingen zoals zonnepanelen op daken en watersystemen voor zuivering. Bol.com gelooft dat deze mindset ook kan worden toegepast bij het verkennen van data science. We laten u zien hoe we een nomadisch team van twee Data Scientists gebruiken om teams te begeleiden bij hun eerste stappen in hun datatraject.

Het bieden van een frisse blik op een vakgebied en lage drempels zorgen ervoor dat we snel leren. Een nauwe samenwerking en een vaste looptijd leiden tot duurzame resultaten. We zullen de methoden laten zien die we hiervoor gebruiken en wat we tot nu toe hebben geleerd in anderhalf jaar aan verkenningen.

  • Thema
    Data Science

    De impact van Data Science op onze business is enorm. Het ontsluiten van gestructureerde en ongestructureerde data door (zelf)lerende modellen vindt toepassing binnen allerlei bedrijven. Het oplossen van grote vraagstukken zoals: 'Hoe kan ik mijn klanten persoonlijker benadrukken met onze e-mailcampagnes?' of 'Kunnen we de hoeveleheid fraudegevallen bij aanvragen terugdringen?' gaat steeds sneller en effectiever door het gebruik van deze voorspellende toepassingen. Data Science helpt om continue waardevolle resultaten te behalen en te innoveren.