Workshop: Hoe haal ik als MKB-er meer waarde uit de data van mijn bedrijf?

WOE 15:00 - 16:30

Zaal 6

Het MKB Datalab van Jheronimus Academy of Data Science (JADS) is een initiatief dat data science toegankelijk maakt voor ieder bedrijf.

Door studenten van de universitaire masteropleiding 'Data Science in Business and Entrepreneurship' in te zetten op korte afgebakende projecten hebben zij al >160 ondernemers geholpen in >300 projecten om waarde te halen uit hun data. Dit succesvolle concept wordt nu uitgerold door heel Nederland met ondersteuning van de ROBUST subsidie. Voor de Provincie Noord-Holland is het SME datalab 42 opgericht, een samenwerking tussen het MKB Digital Workspace & de UvA. Bent u benieuwd hoe andere bedrijven data slim in zetten om hun bedrijfsprestaties te verbeteren? Wil jij nadenken over hoe JIJ je bedrijfspresaties kan verbeteren door slim gebruik te maken van data? Meld je dan aan voor deze workshop.

De workshop
Tijdens de workshop ''Hoe haal ik als MKB-er meer waarde uit de data van mijn bedrijf? ' nemen we jullie mee door een aantal voorbeelden van andere ondernemers die aan de slag zijn gegaan om waarde te creëren met hun data. Daarna ga je als deelnemer zelf aan de slag met het invullen van het data project canvas over hoe jij zelf met de data binnen jouw bedrijf aan de slag kunt gaan om de bedrijfsprestaties te verbeteren. Vervolgens sluiten we plenair af met diverse uitkomsten. Om ervoor te zorgen dat jullie al een startpunt hebben om tijdens de sessie op door te bouwen vragen we jullie om alvast om je aan de hand van onze focusguide voor te bereiden op de sessie.  Hoe meer tijd je hiervoor vrij maakt en dit serieus invult, hoe meer je uit de sessie haalt. Het is dan ook verplicht om de voorbereidende opdrachten te hebben gemaakt en vooraf te hebben gedeeld met de organisatie.

Wat levert het je op als MKB-er?
Een overzicht van uitdingen in jouw bedrijf die met data kunnen worden opgelost
De uitdaging met de hoogste prioriteit wordt uitgewerkt door middel van een actieplan
Geïnspireerd worden door andere ondernemers met voorbeelden van projecten en de resultaten
Toegang tot talent die jouw data vraagstuk gaat oplossen!
 

Deelnemers criteria -
Deze sessie is expliciet bedoelt voor ondernemers van 10-250 medewerkers, die graag geïnspireerd worden over de mogelijkheden van data en na willen denken over de eerste stap die hun eigen bedrijf kan zetten om meer data gedreven te gaan werken.

 

Aanmelden voor deze workshop kan binnenkort.
 

Deze workshop wordt mogelijk gemaakt door JADS en SME Datalab 42:

JADs1

mkb datalab